Raportul Gartner din 2010 poziţionează Xerox în cadranul de lideri vizionari în Enterprise Content Management

Xerox Corporation, lider în procesele de business şi serviciile de management al documentelor, a fost poziţionată în cadranul de lideri vizionari, în raportul realizat de Gartner în luna noiembrie 2010: „Magic Quadrant for Enterprise Content Management (ECM)”. Instrumentele ECM ajută business-urile să-şi administreze eficient documentele şi datele.

Portofoliul Xerox de management al conţinutului include Xerox DocuShare (platformă software ce colectează, administrează, distribuie şi protejează informaţiile importante) şi soluţii adaptate caselor de avocatură şi companiilor de credite ipotecare. În plus faţă de capacităţile Xerox, există instrumentele oferite de Affiliated Computer Services (ACS), o companie Xerox, care extinde gama de resurse privind managementul conţinutului pentru firme de toate dimensiunile şi din toate industriile.

Oferta Xerox Enterprise Content Management îmbunătăţeşte operaţiunile de business atât în activităţile de relaţie cu clienţii, cât şi în cele administrative, IT şi soluţii verticale, astfel încât documentele şi conţinutul să fie  administrate cu uşurinţă şi în condiţii de securitate.

„Poziţionarea Xerox în raportul Gartner reflectă angajamentul nostru de a furniza tehnologiile şi serviciile de care clienţii noştri au nevoie pentru administrarea eficientă a documentelor şi a datelor, pentru ca ei să se poată concentra pe activităţile de bază ale business-ului”, afirmă Răzvan Botezatu, Strategic Accounts Operations Manager Xerox România şi Republica Moldova.

Oferta Xerox cuprinde:

  • BlitzDocs Collaboration Suite – o soluţie fără hârtie, care grăbeşte procesul de acordare a creditelor ipotecare pentru creditori şi debitori
  • Xerox Litigation Services – o platformă de analiză găzduită de Xerox, cu capabilităţi de căutare avansate şi analitice pentru a creşte viteza de analiză a documentelor
  • Online Document Management – o arhivă de imagini de dimensiuni mari, utilizată în automatizarea serviciilor de contabilitate şi mailroom
  • Document Approval Rounting Tracking – o soluţie web utilizată pentru automatizarea aprobărilor documentelor în finanţe şi contabilitate

Magic Quadrant este un instrument de cercetare realizat de Gartner, care oferă o reprezentare generală a direcţiei pieţei şi evaluează companiile în funcţie de viziunea strategică şi de abilitatea lor de a o transpune în practică.

Xerox a mai fost plasat de Gartner în 2010 în cadranul de lideri pe segmentele de echipamente multifuncţionale şi imprimante – „Magic Quadrant for MFPs and Printers”  şi servicii de management al documentelor, „Magic Quadrant for Managed Print Services (MPS) Worldwide.