13 ani de parteneriat Xerox România şi Trodat: costuri mai mici, productivitate mai mare şi o calitate superioară de imprimare

Folosind echipamente complexe Xerox de 13 ani, Trodat, principalul producător de ştampile şi cărţi de vizită din România, a încheiat în octombrie, anul trecut, un contract de servicii cu Xerox România, pe o perioadă de patru ani. Prin intermediul acestui parteneriat, compania urmăreşte să îşi reducă cu până la 30% costurile cu documentele, să îşi optimizeze reţeaua de echipamente, să crească nivelul de calitate a materialelor tipărite şi posibilităţile de personalizare.

Trodat a descoperit avantajele tehnologiilor de imprimare Xerox în 2001, când a achiziţionat primele echipamente Xerox – opt echipamente DocuColor 12 şi un echipament DocuColor 250. Ambele tehnologii sunt ideale pentru tipărirea unor materiale color la preţuri accesibile şi la o calitate remarcabilă a imaginii, cu viteze mari, de până la 50 de pagini color pe minut şi 65 de pagini alb-negru (DocuColor 250).

După ani întregi în care tehnologiile Xerox şi-au demonstrat avantajele la Trodat, compania a decis să facă un nou pas în privinţa parteneriatului cu Xerox. Voia să deţină o flotă de echipamente modernă şi omogenă, instrumente software avansate care să îi permită un control riguros atât al documentelor tipărite, copiate sau scanate, cât şi al costurilor implicate. Consumabile de o calitate superioară într-un număr mai mic, scurtarea timpului petrecut cu activităţile de administrare a echipamentelor şi a documentelor, o calitate foarte bună de imprimare şi posibilităţi multiple de personalizare şi securizare a datelor, completau lista cerinţelor companiei.

Soluţia propusă de Xerox a constat în optimizarea flotei de echipamente, prin înlocuirea vechilor tehnologii cu multifuncţionale Xerox de ultimă generaţie, în 69 dintre magazinele Trodat din toată ţara, unde compania avea nevoie de optimizarea reţelei IT.

“Am înlocuit cele 15 tipuri de echipamente existente, 12 alb-negru şi 3 color cu doar două tipuri (WorkCentre 7225 – color şi WorkCentre 5325 alb negru), în total 75 de echipamente Xerox de ultimă generaţie în tot lanţul de magazine Trodat”, spune Ionuţ Baciu, Key Account Manager, Xerox România. “Am redus numărul tipurilor de consumabile folosite şi am instalat în toate multifuncţionalele un software de monitorizare a flotei de echipamente, Xerox Device Manager, astfel încât managementul Trodat să ştie în orice moment ce se întâmplă cu documentele şi costurile sale. În prezent, compania poate să realizeze lunar rapoarte de performanţă şi să îşi îmbunătăţească rezultatele de la lună la lună.”

“Rezultatele obţinute până acum cu ajutorul echipamentelor Xerox ne-au determinat să folosim în continuare numai tehnologii moderne Xerox, în baza unui contract de servicii”, spune Mihai Brandus, Administrator Trodat. “Materialele pe care le-am obţinut pe tehnologiile Xerox au fost de o calitate foarte bună, suportul tehnic oferit de Xerox a fost prompt şi eficient, astfel că timpii morţi de nefuncţionare a aparatelor au scăzut foarte mult. Odată cu schimbarea reţelei de echipamente, ne aşteptăm la reduceri de costuri, la o productivitate sporită, un management eficient al consumabilelor şi, bineînţeles, la deţinerea unui control riguros al costurilor şi al documentelor, prin instrumentele Xerox software de monitorizare, control şi securizare a documentelor.”

Noile imprimante multifuncţionale Xerox WorkCentre 7225 instalate în magazinele Trodat sunt ideale pentru grupurile mici şi medii de lucru. Acestea adaugă noi opţiuni pentru imprimarea şi scanarea mobilă, integrează tehnologii bazate pe cloud şi ocupă mai puţin spaţiu, având un design compact. În plus, echipamentele includ tehnologia ConnectKey, un sistem software care simplifică activităţile cu documentele, securizează datele şi permite accesul la servicii de cloud şi imprimare mobilă.

Seria de multifuncţionale alb-negru WorkCentre 5300 pentru formate A3 reprezintă un sistem de lucru complex, care oferă o productivitate ridicată, este dotat cu funcţii avansate de scanare, având cele mai înalte niveluri de securitate a datelor şi a reţelei. Destinată în principal IMM-urilor, WorkCentre 5330 tipăreşte la viteze înalte, de până la 30 de pagini pe minut, şi are o rezoluţie de 1200×1200 dpi, ce oferă o calitate remarcabilă imprimării.