Xerox se află în topul celor mai inovatoare companii din lume

Xerox a înregistrat 1.168 patente în Statele Unite anul trecut, fiind poziţionată în topul celor mai inovatoare companii la nivel global. Prin intermediul noilor patente şi al celor peste 12.100 de brevete deja active în Statele Unite, Xerox ajută companiile şi organizaţiile să îşi simplifice activităţile cu documentele.

IFI Claims, o companie de cercetare care realizează anual o listă a patentelor, a plasat Xerox pe locul 32 în raportul său pe 2013, cu un număr de 1.013 patente. Acest număr nu include cele peste 150 de brevete înregistrate de subsidiarele deţinute în întregime de Xerox, precum Palo Alto Research Center (PARC), o companie Xerox. Împreună, numărul de patente înregistrate de subsidiarele Xerox, plus cele 800 de brevete – înregistrate în Statele Unite prin joint venture-ul Xerox în Japonia, Fuji Xerox Co. Ltd. şi premiate anul trecut – ar fi plasat Xerox pe locul 10 în lista globală IFI Patent, cu 1.968 patente.

Xerox aniversează cel de-al 75-lea an de inovaţie, istoria sa începând atunci când Chester Carlson, fondatorul companiei, a realizat prima copie xerografiată într-un laborator din Astoria, Queens, N.Y. şi a obţinut în Statele Unite patentul 2.297.691, pentru procesul de xerografiere.

Cercetătorii Xerox aplică expertiza lor în domenii precum scanare, data analytics, automatizare, personalizare şi sustenabilitate, inovând modalităţi simple de face business.

  • Patentul 8.617.081, înregistrat în Statele Unite, a fost emis pentru un sistem şi o metodă care pot detecta ritmul pulsului uman dintr-o succesiune de imagini video, conducând la o monitorizare medicală la costuri reduse, fără contact direct cu pacienţii. Xerox furnizează astăzi servicii profesioniştilor din industria sănătăţii din peste 1.700 de spitale din Statele Unite. Cercetări precum acest proiect ar putea ajuta la asigurarea unei îngrijiri medicale mai bune şi mai puţin invazive.
  • Patentul cu numărul 8.520.074 înregistrat în Statele Unite descrie un sistem şi o metodă de utilizare a scănării cu infraroşu pentru a detecta automat numărul persoanelor dintr-o imagine – de exemplu, numărul persoanelor dintr-o maşină. Această cercetare permite optimizarea folosirii benzilor pentru vehicule pline de pasageri şi ajută la decongestionarea traficului, creând noi surse de venituri din transport.
  • Patentul cu numărul 8.537.398 înregistrat tot în Statele Unite descrie o metodă bazată pe cloud şi un sistem de administrare a inventarului consumabilelor pentru imprimantele aflate la distanţă.

De la primul patent înregistrat în 1933, Xerox şi subsidiarele sale au înregistrat peste 62.000 de patente în toată lumea. În 2013 aproape 90 de oameni de ştiinţă şi ingineri au atins recorduri personale privind brevetele, înregistrând între 75 şi 300 de brevete.

Xerox a obţinut Medalia Națională pentru Tehnologie, cea mai înaltă distincţie acordată de președintele Statelor Unite și o serie de premii pentru inovaţie. A fost de trei ori câştigătoare în clasamentul Celor mai inovatoare 100 de companii din lume, realizat de Thomson Reuters.