Xerox IJP2000 şi iGen 150 au fost premiate la FESPA de Asociaţia European Digital Press (EDP)

Imprimanta pentru formate mari Xerox IJP2000 şi presa digitală iGen 150 au obţinut premii de la Asociaţia European Digital Press (EDP), la cea de a opta ediţie a EDP Awards. Evenimentul a avut loc în cadrul uneia dintre cele mai importante expoziţii de print digital din lume, FESPA Digital, care s-a desfăşurat la Munchen, între 20 şi 23 mai.

Xerox IJP2000 şi presa iGen 150 au fost premiate la categoriile Imprimante pentru formate mari şi Sisteme de imprimare comercială, cu premiile Best wide format roll to roll printer up to 1,6 meter, respectiv Best cut sheet colour printer high production.

Imprimanta Xerox IJP 2000 tipăreşte cu o viteză de până la 15 ori mai mare decât cea a imprimantelor inkjet clasice, eliminând astfel barierele de productivitate specifice tehnologiei inkjet de format mare. Utilizatorii au posibilitatea să imprime date variabile şi să creeze campanii de marketing originale – cu ajutorul Xerox FreeFlow VI Design Express.

IJP 2000 are la bază tehnologia single-pass inkjet, cu cerneluri pe bază de apă şi tipăreşte aplicaţii complexe, personalizate, la viteze foarte mari şi la o calitate superioară, pe o gamă largă de tipuri de hârtie – de la hârtia simplă, satinată sau autocolantă şi până la folii backlit şi material pentru banere roll-up. Are o rezoluţie de 1600 x 1600 dpi şi o viteză de imprimare constantă de până la 420 metri pătraţi pe oră, indiferent de media de imprimare.

Presa digitală iGen 150 este ideală pentru tipografii şi centre de imprimare care tipăresc volume mari de materiale şi aplicaţii complexe. Echipamentul tipăreşte pe o gamă largă de tipuri de hârtie: texturată, cretată şi necretată, precum şi pe medii speciale: PVC, transparente etc. Fiecare pagină este creată cu ajutorul tehnologiei patentate image-on-image şi al toner-ului mat, oferind printuri digitale color dinamice, foarte asemănătoare tiparului offset, din punct de vedere al calităţii.

În fiecare an, European Digital Press Association (EDP) premiază cele mai inovatoare tehnologii din piaţa de print digital. Înfiinţată în 2006, EDP este o alianţă a celor mai bune reviste de tipar digital, acoperind 25 de ţări din Europa.