Xerox îmbunătățește procesele de automatizare cu Versant 80 Press

Xerox lansează Versant® 80 Press, un echipament color care oferă performanțe rapide şi contribuie la automatizarea proceselor de lucru. Versant 80 Press se adresează atât centrelor de print, cât și tipografiilor, cărora le oferă o combinaţie optimă de caracteristici și funcționalități pentru a produce aplicații la o calitate constantă, cu mai puţine pierderi de timp şi materiale.

Nicio altă presă digitală din clasa sa nu combină simplitatea unui copiator, cu forța unei prese digitale de înaltă performanță, aşa cum o face Versant 80 Press”, a afirmat Alexandru Tatu, PSG&WF Product Manager, Xerox România. “Noul echipament oferă clienţilor un grad de productivitate fără precedent, reducând la minim erorile umane, scăzând costurile de utilizare și oferind posibilitatea de a realiza lucrări complexe, în condiții de control maxim.”

Versant 80 Press imprimă la rezoluție Ultra HD – noul standard pentru acuratețea și calitatea culorilor. Acesta este o combinație între procesarea la nivel de server (1200x1200dpix10bit RIP) și tehnologia de tipărire utilizată de Versant 80 Press (2400x2400dpix1bit VCSEL ROS), ce asigură o imprimare consistentă, constantă și precisă a punctelor de raster. Astfel, atât textele și vectorii, cât și gradienții au o claritate deosebită. Echipamentul acceptă o gamă extinsă de medii de imprimare şi tipărește pe hârtie cu un gramaj cupris între 52 și 350 de grame şi pe diverse medii speciale – PVC, autocolant, plicuri, hârtii, cartoane dublu cretate etc.

De asemenea, Xerox Versant 80 Press are o opțiune integrată de scanare, care funcționează cu până la 200 de imagini pe minut, la o rezoluție de 600×600 dpi, cu mai multe opţiuni de transmitere – scan to file, e-mail, reţea sau cloud. Alimentatorul de documente, de mare capacitate, poate susține coli A3, cu greutăți de până la 200 gsm și scanează documentele pe ambele părți, în mod automat.

Echipamentul folosește un nou tip de toner, cu cerneală uscată – Emulation Aggregation (EA) Eco Matt, care oferă imprimărilor un aspect similar cu cel al lucrărilor realizate în tiparul offset. Tehnologia Compact Belt Fuser aplică uniform căldura și presiunea necesare pentru a fixa cerneala uscată pe o gamă largă de suprafețe, fără a încetini viteza de producție, optimizând, în același timp, calitatea imaginilor.

În plus, serverul de imprimare extern, Xerox® EX 80, bazat pe tehnologia Fiery, asigură flexibilitate și productivitate maximă mediului de imprimare. Caracteristicile standard includ imprimarea de date variabile, Adobe® PDF Print Engine® și transmiterea automată Web-to-Print, precum și posibilitatea de a adăuga separatoare în interiorul filelor, imprimarea în bloc, imprimarea tranzacțională și îmbunătățirea continuă a imaginii.

Xerox Versant 80 Press este un echipament modular, care poate fi configurat cu diverse opțiuni de alimentare sau finisare pentru a produce o gamă variată de lucrări finite – reviste capsate complet finisate, pliante, cataloage etc.