Xerox, desemnat lider pentru serviciile de management al documentelor de către Quocirca, pentru al şaselea an consecutiv

Xerox își menține poziția de lider la nivel global privind serviciile de management al documentelor (Managed Print Services – MPS), conform ultimului raport al grupului de cercetare Quocirca. Clasamentul din 2015 marchează cel de-al șaselea an în care Xerox este lider pe acest segment.

Xerox ajută companiile să își optimizeze infrastructura de imprimare prin intermediul serviciilor de management al documentelor și simplifică procesele de business și de comunicare, rezultatul fiind creşterea veniturilor şi reducerea costurilor. Datorită serviciilor de management al documentelor oferite de Xerox, companiile pot să îşi externalizeze procesele privind gestionarea documentelor și își pot reduce costurile cu până la 30%.

Raportul Quocirca, furnizor de analize asupra pieței globale de MPS, precizează că “portofoliul de servicii de management al documentelor diversificat și matur” și abilitatea companiei de a-și îmbunătăți în permanență oferta de servicii – care include imprimare la birou, imprimare pentru producție și servicii de procesare de business (BPS) – sunt factori care contribuie la poziționarea Xerox ca lider în domeniu.

Xerox are o prezenţă solidă pe piața serviciilor de management al documentelor – fapt demonstrat şi de poziţia de lider pentru al șaselea an consecutiv,” spune Louella Fernandes, associate director Quocirca. “Pe lângă portofoliul consistent privind MPS, strategia Xerox de a se repoziționa ca o companie de servicii rămâne un diferențiator cheie în oferta sa. Printr-o abordare verticală a industriei, noua aliniere a Xerox la industrie va fi vitală pentru continuarea succesului său pe acest segment. În prezent, compania se află într-o poziție cheie pentru a capta şi mai mult din atenția publicului, în contextul în care companiile se orientează către contracte de tip MPS concentrate pe procesele de business.

Raportul, care oferă o evaluare independentă a opt furnizori, ia în calcul și principalele motoare ale MPS. Pentru prima oară, preocuparea pentru securitate ocupă un rol central, iar trei sferturi (75%) dintre companii au declarat că nevoia pentru soluții sigure de imprimare este un factor important sau foarte important în alegerea unui serviciu de management al documentelor.

În plus, peste șapte din zece (72%) dintre respondenți au declarat că deja folosesc procese de lucru care nu implică hârtia și consideră că serviciile de management al documentelor au un rol important în tranziția de la hârtie la digital.

Gestionarea și securizarea eficientă a informațiilor – pe suport de hârtie sau în format digital – constituie un efort considerabil în orice companie,” a declarat Joseph Hanania, senior vice president, Global Document Outsourcing Business Group, Xerox. “Ultima evaluare a segmentului de MPS efectuată de Quocirca arată că organizațiile încep să recunoască importanța acestui proces și demonstrează abilitatea noastră de a securiza și integra documente într-un mediu de imprimare preexistent, prin folosirea instrumentelor Xerox de autentificare, supraveghere și raportare a procesului de imprimare.

Optimizările noastre ajută companiile de toate mărimile să preia controlul asupra informațiilor și să-şi gestioneze productivitatea și securitatea, ceea ce le permite să se concentreze pe ceea ce contează cel mai mult pentru afacerea lor.”

Piața managementului de documente este estimată la aproximativ 100 de miliarde de dolari și include sisteme, software, soluții și servicii pe care clienții Xerox s-au bazat ani de zile pentru a-şi administra afacerile și a scădea costurile.