Xerox lansează etichete electronice pentru a combate produsele contrafăcute

Xerox introduce în portofoliul său două etichete electronice, care pot colecta și stoca informații privind autenticitatea și starea produselor și care vor ajuta companiile și instituțiile publice să își protejeze mai bine echipamentele.

Xerox Printed Memory este o etichetă extrem de sigură, care conține până la 36 de biți de memorie. Ea poate fi reinscripţionată, având o capacitate de stocare de până la 68 de miliarde puncte de date. Această etichetă poate fi folosită, de exemplu, pentru a stabili dacă un produs este original și pentru a urmări cum este manevrat pe parcursul transportului şi al livrării.

Cea de a doua eticheta, Xerox Printed Memory with Cryptographic Security, include un cod criptat unic, cum este codul de bare QR. Acesta poate fi citit doar de personalul autorizat, folosind un cititor care comunică cu o aplicație securizată pentru smartphone. Combinaţia etichetă electronică, cod imprimat şi criptat oferă una dintre cele mai sigure soluții de pe piață împotriva produselor contrafăcute. Eticheta poate fi folosită în diverse aplicații, de la supravegherea și protejarea produselor farmaceutice, până la asigurarea securității timbrelor pentru taxe. Funcția criptografică de securitate a fost creată în cadrul PARC, o companie Xerox, și reprezintă o inovație în categoria etichetelor electronice.

„Această soluție asigură integritatea unui produs din momentul în care părăsește fabrica, până când ajunge la clienți” spune Steve Simpson, Xerox vice president responsibil pentru Xerox Printed Memory. „Etichetele noastre electronice oferă o metodă extrem de sigură și economică de autentificare și verificare a informațiilor referitoare la parcursul unui produs de-a lungul canalelor de distribuție sau în timpul utilizării.”

Metodele tradiționale de combatere a produselor contrafăcute, cum ar fi cerneala invizibilă, hologramele și etichetele RFID, pot fi copiate, iar implementarea lor este costisitoare. Spre deosebire de acestea, Xerox Printed Memory with Cryptographic Security oferă proprietarilor de mărci înregistrate o soluție accesibilă și greu de contrafăcut, datorită criptării unice a fiecărei etichete.

În decembrie 2014, Xerox a devenit proprietarul licenței tehnologiei pentru etichete electronice, dezvoltată de către Thin Film Electronics ASA. Ca urmare a acestui acord de licențiere, Xerox va produce etichete electronice în fabrica din Webster, New York