Xerox lansează Toner Optimizer pentru a ajuta companiile să își reducă amprenta de carbon

Xerox lansează Toner Optimizer, un nou instrument care ajută companiile din întreaga lume să își reducă impactul asupra mediului înconjurător, fără a compromite viteza sau calitatea proceselor de imprimare.

În timpul tipăririi, pixelii pătrați de pe monitoarele computerelor sunt convertiți în cercuri, care pot fi citite de echipamente, ceea ce crează o suprapunere în acoperirea cu cerneală și toner. Xerox Toner Optimizer poate detecta și elimina pixelii suprapuși, precum și utilizarea inutilă sau excesivă de cerneală și toner, reducând cantitatea de deșeuri și costurile legate de imprimare.

Noul instrument ajută clienții să:

  • Monitorizeze mai bine mediul de imprimare: Instrumentul permite companiilor să aibă o imagine clară asupra infrastructurii lor de imprimare, incluzând dispozitivele USB conectate direct, înregistrarea informațiilor ce țin de consumul de toner și de hârtie, numărul de utilizatori conectați și de pagini imprimate.
  • Demonstreze că sunt responsabili şi că au grijă față de mediul înconjurător: Instrumentul identifică și elimină pixelii care se suprapun în timpul imprimării, ajutând companiile să îşi reducă consumul de toner și cantitatea de deșeuri produsă.
  • Obțină rezultate optime pentru imprimare: Instrumentul folosește algoritmi avansați pentru a identifica diferitele elemente de pe pagină, cum ar fi text, grafice sau imagini. Astfel, se asigură o imprimare de înaltă calitate pentru o varietate de documente.
  • Se integreze în mediile de IT și de management al documentelor existente: Instrumentul beneficiază de tehnici de configurare automată, care permit integrarea perfectă în mediile de imprimare. De asemenea, se pot face ajustări pentru a satisface cerințele specifice grupurilor de utilizatori sau aplicațiilor. Un program pentru desktop, invizibil pentru utilizatori, rulează în permanență pe fundal și asigură un flux de lucru fără întreruperi.
  • Ia decizii în funcție de informaţiile existente: Înregistrarea și raportarea informațiilor ajută companiile să își gestioneze mai bine resursele, prin luarea deciziilor în funcție de datele disponibile și identificarea unor oportunități de reducere a costurilor.

Noua soluție face parte din abordarea în trei etape a serviciilor de management al documentelor: evaluare și optimizare, securizare și integrare, automatizare și simplificare. Xerox își sprijină, astfel, clienții în gestionarea proceselor de business și a resursele, într-un mod cât mai eficient.