Xerox se numără printre cele mai etice companii din lume, pentru al zecelea an consecutiv

Xerox (NYSE: XRX) a fost inclusă, de către Institutul Ethisphere, lider mondial în definirea și promovarea standardelor și practicilor etice în afaceri, în clasamentul celor mai etice companii din lume, în 2016.

Anul acesta marchează cea de-a zecea aniversare a Institutului Ethisphere și a clasamentului celor mai etice companii din lume. Acest clasament include meritele companiilor care pun în practică principiile etice, care fac din încredere o parte integrală a ADN-ul corporativ și care modelează viitoarele standarde ale industriei prin introducerea celor mai bune practici de mâine, astăzi.

Xerox este una din cele 14 companii nominalizare de câte 10 ori, ceea ce demonstrează angajamentul său pentru cele mai înalte standarde și practici etice în afaceri.

“Încă de la începuturile companiei, Xerox a fost cunoscută pentru comportamentul etic și integritatea sa”, spune Don Liu, general counsel și secretary, Xerox. “Odată cu integritatea, am dobândit una dintre cele mai importante calități la care poate aspira o companie: încrederea clienților, a investitorilor, a colegilor și a comunităților în care lucrăm și trăim. Această încredere este câștigată prin acțiunile fiecărui angajat Xerox, de pe întreg globul.”

Evaluarea celor mai etice companii din lume se bazează pe cadrul de analiză Ethics Quotient™ (EQ​) al Institutului Ethisphere, dezvoltat de-a lungul a numeroşi ani de cercetare, verificat și optimizat cu ajutorul experților din panoul consultativ al clasamentului celor mai etice companii din lume. EQ oferă o modalitate de a evalua cantitativ performanța unei companii într-un mod obiectiv, coerent și standardizat. Informațiile culese oferă, mai degrabă, un eşantion reprezentativ al criteriilor de competență de bază, decât aspecte legate de guvernanță corporativă, risc, durabilitate, conformitate și etică.

Punctajele sunt grupate în cinci categorii principale și anume: etică și programe de conformitate (35%), cetățenia corporativă și responsabilitate (20%), cultura etică (20%), guvernanță (15%) și leadership, inovație și reputație (10%).

„Companiile se bazează pe Ethisphere pentru a măsura și a stabili standardele de conduită corporativă. Companiile care dau dovadă de leadership în domenii precum responsabilitate corporativă, integritate și transparență pot oferi mai multă valoare pentru investitori, comunități, clienți și angajați, contribuind astfel la construirea unui business sustenabil”, a explicat CEO-ul Ethisphere, Timothy Erblich. „Felicitări tuturor angajaților Xerox cu ocazia plasării companiei între cele mai etice din lume.”