Xerox și KBA lansează o presă cu alimentare din coală pentru piața de ambalaje din carton

Xerox și KBA-Sheetfed Solutions, o divizie a companiei Koenig & Bauer Group (KBA), au anunțat semnarea unui parteneriat în vederea creării unei prese industriale digitale cu alimentare din coală, dedicată pieței de ambalaje din carton. Ambalajele de format mare pentru cosmetice, alimente și produse farmaceutice s-au bazat, până acum, pe imprimarea de producție tradițională, de tip offset analog.

Presa KBA VariJET® 106 by Xerox integrează tehnologia inkjet Xerox Impika® în cadrul platformei KBA Rapida®. Echipamentul, aflat în ultimele etape de dezvoltare, va imprima 4.500 de coli pe oră, la dimensiunea B1 750 x 1060 milimetri (29,5×41,7 inch). Acest echipament modular permite combinarea imprimării inkjet digitale cu funcții opționale, cum ar fi lăcuire, aplicare folie, perforare sau foldare.

La nivel global, ambalajele imprimate digital vor crește la o rată anuală compusă de creștere (CAGR) de aproximativ 16% între 2015 și 2020. De asemenea, ambalajele din carton imprimate digital vor avea o rată anuală compusă de creștere de 40%1. Echipamentul KBA VariJET® 106 oferă beneficiile imprimării digitale cum ar fi posibilitatea de a individualiza cartoanele, ceea ce aduce noi oportunități de business pentru echipamentele industriale de producție.

“Suntem lider pe piața imprimării de ambalaje și avem confirmarea clienților noștri că acesta este exact tipul de produs de care au nevoie pentru a profita de oportunitățile momentului”, spune Ralf Sammeck, CEO, KBA-Sheetfed Solutions. “Îmbinarea tehnologiei inkjet de la Xerox cu experiența noastră în domeniul ambalajelor a avut ca rezultat lansarea unui echipament perfect adaptat la cerințele pieței.”

”Combinând elementele digitale cum ar fi marketing-ul pe mai multe canale, vitrinele digitale pentru magazine și fluxurile de lucru automatizate cu elementele imprimării clasice offset, clienții noștri își vor putea completa oferta cu noi produse, care să reprezinte o inovație pe piața ambalajelor”, a spus Robert Stabler, general manager, Graphic Communications Business Group, Xerox. “Presa KBA VariJET® 106 by Xerox va dispune de flexibilitatea, formatul și viteza necesare pentru a-i ajuta pe furnizorii de servicii de imprimare să găsească noi oportunități de business.”

Disponibilitate

Echipamentul KBA VariJET® 106 by Xerox va fi disponibil pentru clienți începând cu 2017.