Jeff Jacobson va fi noul CEO al Xerox Corporation, în urma definitivării procesului de separare

Xerox (NYSE: XRX) a anunțat că Jeff Jacobson a fost numit de consiliul de administrație noul CEO (chief executive officer) al Xerox Corporation, după finalizarea procesului de separare în două companii independente listate la bursă. Jacobson este, în prezent, președinte al diviziei Xerox Technology și va continua să ocupe această poziție până la definitivarea procesului de separare.

”Jeff este un bun lider, foarte implicat în business-ul nostru și în relația cu angajații, care are o înțelegere profundă a clienților. De asemenea, el deține viziunea strategică necesară pentru a valorifica oportunitățile de pe piață”, a spus Ursula Burns. “În cursul celor patru ani petrecuți la Xerox, Jeff a depus eforturi susținute de a crește productivitatea și eficiența, păstrând, în același timp, angajamentul companiei pentru inovație, calitate și tehnologii de top. Grație experienței sale anterioare de CEO al unei companii listate la bursă, precum și istoricului și realizărilor sale în cadrul Xerox, atât eu, cât și consiliul suntem siguri că Jeff este cea mai potrivită persoană pentru a conduce compania Xerox.”

Un veteran al industriei, Jacobson s-a alăturat companiei Xerox în 2012 pe poziția de președinte al Global Graphic Communications Operations. A devenit președinte al diviziei Xerox Technology în 2014, fiind responsabil cu strategia globală, operațiunile canalelor de vânzări, marketing, servicii tehnice și suport clienți, dezvoltare de produs, producție și distribuție. Înainte de a se alătura companiei Xerox, a ocupat poziția de președinte, CEO și președinte al consiliului de administrație al companiei Presstek, un furnizor de servicii de imprimare offset digitală, coordonand acolo un program global de extindere.

“Sunt onorat de decizia consiliului de a mă numi la conducerea uneia dintre cele mai reprezentative companii din lume și încrezător că, împreună, vom construi un viitor prosper pentru Xerox, bazat pe managementul solid, excelența operațională și orientarea către client, care sunt deja valori centrale ale companiei. În calitate de companie independentă și datorită transformării strategice pe care o implementăm cu fermitate, vom profita de multiplele mijloace disponibile pentru a consolida businessul de bază și pentru a valorifica cele mai bune oportunități de creștere”, a spus Jacobson.

”Jeff este, cu siguranță, liderul potrivit pentru Xerox document technology”, a declarat Ann Reese, lead independent director la Xerox. “Consiliul a efectuat o căutare riguroasă, atât internă cât și externă, și a desfășurat un proces amănunțit pentru a identifica persoana potrivită. Jeff a demonstrat că este foarte bine pregătit să se ocupe de activitățile noastre curente și să valorifice oportunitățile viitoare în beneficiul acționarilor, clienților, partenerilor și angajaților noștri.”

Pe 29 ianuarie 2016, Xerox și-a anunțat planurile de separare în două companii independente, listate la bursă – Xerox, care va reuni business-urile de tehnologie și externalizare a documentelor, și Conduent, o companie de servicii de externalizare a proceselor de business. Procesul de separare va fi finalizat până la sfârșitul anului 2016.

Xerox va fi unul dintre liderii mondiali pe segmentul managementului și externalizării documentelor, oferind o tehnologie superioară, soluții și inovații. Cu venituri de 11 miliarde $ în 2015, compania va continua să fie un partener de încredere pentru clienții săi, ajutându-i să-și îmbunătățească productivitatea, fluxul de lucru si performanta afacerii prin înțelegerea modului în care oamenii lucrează.

Conduent va fi unul dintre liderii pe segmentul serviciilor pentru procese de afaceri, care va ajuta companiile și guvernele să-și gestioneze procesele tranzacționale la o scară largă. Cu venituri de aproximativ 7 miliarde $ în 2015 – 90% bazat pe anuitate – compania este axată pe piețe cu un potențial de creștere ridicat, printre care se numără transport, sănătate, servicii comerciale și guvernamentale.

Biografie Jeff Jacobson     

Jeffrey Jacobson este președinte al diviziei Xerox Technology. El a fost numit în această poziție și a fost desemnat vice președinte executiv al companiei în iulie 2014.

În poziția actuală, Jacobson conduce activitatea diviziei de tehnologie a companiei, care ofera un portofoliu divers de hardware, software și servicii pentru clienții de toate dimensiunile, de la întreprinderi mici, la companii multinaționale. El este responsabil pentru strategia la nivel mondial, operațiunile canalelor de vânzări, marketing, servicii tehnice și de suport pentru clienți, precum și pentru dezvoltarea de produse, producție și distribuție.

Jacobson s-a alăturat echipei Xerox în 2012, în calitate de președinte al Global Graphic Communications Operations, unde a coordonat activitățile privind strategia, operațiunile și dezvoltarea de produs din portofoliul de sisteme de producție al companiei destinate pieței mondiale de comunicații grafice. În 2014, în calitate de chief operating officer al Xerox Technology, responsabilitățile sale au fost extinse și au inclus consolidarea portofoliului de produse de tehnologie și soluții, gestionarea costurilor și conducerea lanțului de aprovizionare, producție și eficiență generală.

Înainte de Xerox, Jacobson a fost președinte și CEO (chief executive officer) în cadrul companiei Presstek, iar în 2009 a devenit și președinte al consiliului de administrație. Anterior, Jacobson a fost COO (chief operating officer) al Graphic Communications Group, parte a Eastman Kodak, în valoare de 3,6 miliarde $. Jacobson a fost timp de 5 ani și CEO al Kodak Polychrome Graphics, un joint venture între Sun Chemical și Eastman Kodak, în valoare de 1,7 miliarde $.

Jacobson (56 de ani) a absolvit State University of New York Buffalo și deține un master în relații industriale de la Cornell School of Industrial Relations. De asemenea, el are un doctorat de la Pace University School of Law și a intrat în baroul New York și New Jersey.