Xerox, lider în raportul Quocirca 2016 pentru serviciile de management al documentelor

Xerox (NYSE: XRX) își menține poziția de lider la nivel global privind serviciile de management al documentelor (Managed Print Services – MPS), conform ultimului raport al grupului de cercetare și analiză Quocirca. Clasamentul din 2016 marchează cel de-al șaptelea an consecutiv în care Xerox este lider pe acest segment.

Noua generație de MPS de la Xerox include trei etape principale – evaluare și optimizare; securizare și integrare; automatizare și simplificare – care au fost concepute pentru a face legătura între hârtie și lumea digitală. Datorită acestor servicii, clienții își pot optimiza procesele de imprimare și, astfel, își cresc veniturile, își reduc costurile și își eficientizează operațiunile. Prin intermediul noii generații de MPS, companiile pot externaliza procesul de management al imprimării și își pot reduce costurile cu până la 30%.

Raportul Quocirca, un furnizor de analize privind piața globală de MPS, precizează că “portofoliul de servicii mature și de încredere pentru companiile de toate mărimile, precum și gama extinsă de soluții pentru automatizarea fluxurilor de lucru” sunt factori care contribuie la poziționarea Xerox ca lider în domeniu.

“Xerox are o prezență solidă pe piața serviciilor de management al documentelor, fapt demonstrat și de ocuparea poziției de lider al clasamentului, pentru al șaptelea an”, spune Louella Fernandes, associate director la Quocirca. “Performanțele globale constante și platforma sofisticată de analiză și raportare permit companiei să exceleze în relația cu multinaționalele care dispun de o infrastructură de imprimare atât pentru imprimarea de birou, cât și pentru cea de producție. Investind în soluții de automatizare pentru piețele verticale, Xerox își construiește un portofoliu solid de soluții care simplifică fluxurile de lucru și permite o mai bună integrare a fluxurilor de lucru digitale și a celor care implică hârtia.”

Raportul Quocirca oferă o evaluare independentă a unui număr de opt furnizori și prezintă principalele tendințe privind MPS în baza unui sondaj în rândul clienților. Costurile, nivelul de securitate și serviciile sunt cele mai importante elemente atunci când vine vorba despre MPS, 81% dintre respondenți menționând că securitatea este un factor important sau foarte important (în creștere față de 2015, când procentul era de 75%). Nevoia sporită pentru soluții și servicii de imprimare sigure este importantă, mai ales că 61% dintre companii au raportat anul trecut cel puțin un incident de securitate care a implicat date de imprimare.

În plus, peste 80% dintre companii consideră MPS ca fiind un motor important al transformării digitale.

“Gestionarea și securizarea informațiilor – pe suport de hârtie sau în format digital – constituie un efort considerabil în orice companie”, spune Joseph Hanania, senior vice president, Global Document Outsourcing Business Group, Xerox. “Ultima evaluare a segmentului de MPS efectuată de Quocirca arată că organizațiile văd MPS ca pe un accelerator al unui viitor digital dinamic. De asemenea, este recunoscută capacitatea companiei noastre de a furniza o strategie de management al informației care să includă procese digitale și pe cele care au ca suport hârtia.”

Xerox continuă să își consolideze portofoliul de automatizare a fluxurilor de lucru, introducând noi soluții care să conducă la o productivitate sporită și la o transformare digitală. Soluțiile Xerox pentru diferite industrii includ, la ora actuală, asigurări, servicii de sănătate, servicii bancare, producție, retail, zona guvernamentală și învățământ superior.

În 2015, Xerox a fost, de asemenea, numit lider în Cadranul Magic Gartner pentru servicii de management al documentelor și de conținut1, Raportul IDC MarketScape pe Statele Unite pentru serviciile de management al fluxurilor de lucru2 și Raportul IDC MarketScape pe Europa de Vest pentru serviciile de management al fluxurilor de lucru3.

Despre Xerox

Xerox contribuie la schimbarea modului în care funcționează lumea. Folosindu-ne de cunoştinţele noastre în imagistică, procese de business, analiză, automatizare și înțelegerea nevoilor consumatorului, gestionăm fluxul de lucru și oferim un grad mai mare de productivitate, eficiență și personalizare. Angajații noştri inovează și oferă servicii de businessechipamente de imprimaresoftware și soluții care produc o diferență reală pentru clienții noștri și clienții lor, în 180 de țări. Pe 29 ianuarie 2016, Xerox a anunțat separarea în două companii independente, listate la bursă: o companie se va ocupa de externalizarea proceselor de business și o companie va viza tehnologia documentelor.Xerox preconizează că separarea va fi completă până la finalul anului 2016. Aflați mai multe pe www.xerox.com.

 

1 Gartner, “Cadranul Magic pentru servicii de management al documentelor și de conținut la nivel global,” de Ken Weilersten și Tomoko Mitani, decembrie 2015

2 IDC MarketScape: “Raportul pe Statele Unite pentru serviciile de management al fluxurilor de lucru, 2015” de Holly Muscolino și Terry Frazier, 30 noiembrie, 2015

3 IDC MarketScape: “Raportul IDC MarketScape pe Europa de Vest pentru serviciile de management al fluxurilor de lucru, 2015” de Jacqueline Hendrik, decembrie, 2015