Xerox și EFI încheie un parteneriat strategic

Xerox (NYSE: XRX) și Electronics For Imaging (EFI) (Nasdaq: EFII) au anunțat încheierea unui parteneriat strategic care își propune să aducă pe piață o nouă generație de soluții digital front end (DFE) pentru presele de producție digitală Xerox. Acordul include vânzarea diviziei Xerox FreeFlow® Print Server (FFPS) DFE către EFI. Conform termenilor contractului, EFI va continua să producă și să ofere suport pentru FFPS, astfel încât clienții existenți să nu fie afectați de întreruperi în ceea ce privește vânzările sau serviciile.

“Clienții vor avea la dispoziție o soluție eficientă, performantă și puternică pentru activitățile de producție”, spune Andrew Copley, președinte Graphic Communications Solutions, Xerox. “EFI este unul dintre liderii industriei și a dovedit, de-a lungul timpului, că poate oferi performanță, ușurință în utilizare și o integrare facilă pentru soluțiile privind fluxurile de lucru.”

Experiența acumulată de Xerox și opțiunile de funcționalitate pe care le oferă FFPS vor fi integrate în soluția Fiery® dezvoltată de EFI, punând la dispoziția clienților una dintre cele mai bune oferte de pe piață. Resursele EFI din domeniul tehnic și al vânzărilor, alături de reprezentanții în vânzări de la Xerox, vor garanta clienților cele mai bune soluții.

“Acest nou nivel atins în cadrul parteneriatului nostru strategic le va oferi clienților cele mai performante soluții digital front end din industrie, precum și managementul imagisticii și al culorii”, spune Guy Gecht, CEO EFI. “Integrarea EFI în soluțiile DFE, în software-ul pentru fluxurile de lucru și în sistemele de management al informației garantează niveluri ridicate de automatizare și productivitate. Astfel, companiile de imprimare vor putea profita din plin de oportunitățile oferite de imprimarea digitală.”

Xerox și EFI se bucură de un parteneriat de lungă durată. Recent, Xerox și EFI au colaborat la dezvoltarea unui nou server de imprimare, Xerox IJ Print Server powered by Fiery, pentru presa Xerox Trivor™ 2400 Inkjet. Sistemul DFE administrează mai multe fluxuri de lucru și permite managementul culorii și integrarea facilă a acestora.

Noua generație DFE dezvoltată în urma acestui parteneriat va fi integrată în gama de soluții EFI Productivity Suites, care include sisteme de management al informației cum ar fi PACE, PrintSmith Vision, Monarch și Radius ERP. În plus, soluțiile DFE vor fi compatibile cu Xerox FreeFlow Core și fluxurile de lucru XMPie®, precum și cu soluțiile Agfa Apogee, Heidelberg Prinect și Kodak Prinergy.

De asemenea, soluția Fiery DFE, singura de acest gen acreditată de JDF, va oferi o interfață de programare a aplicațiilor (API) modernă, pentru a le permite clienților să își personalizeze aplicațiile.
Acordul semnat are în vedere doar FFPS și nu are efect la nivelul celorlalte soluții Xerox pentru fluxuri de lucru – FreeFlow Core, FreeFlow VI Suite, FreeFlow Makeready și FreeFlow Digital Publisher.

Acestea vor rămâne elementele de bază ale strategiei Xerox pentru fluxurile de lucru ale clienților.
“Achiziția făcută de EFI este benefică pentru ambele părți. EFI câștigă drepturi de proprietate intelectuală importante, dar și posibilitatea de a integra noi opțiuni în seria Fiery”, spune Jim Hamilton, group director, InfoTrends, o divizie Keypoint Intelligence. “Pentru Xerox, această mișcare înseamnă transferarea activităților de dezvoltare și suport pentru FFPS către un lider recunoscut pe piață. Această tranzacție întărește o relație deja puternică și deschide posibilitatea unor noi oferte în viitor.”

Termenii tranzacției nu au fost făcuți publici.