Compania Xerox este inclusă în topul „100 Best Corporate Citizens”

Xerox (NYSE: XRX) face parte din clasamentul „100 Best Corporate Citizens” pentru al nouălea an consecutiv. Clasamentul este realizat de Corporate Responsibility Magazine, una dintre cele mai importante organizații din America de Nord în ceea ce privește responsabilitatea corporativă.

Corporate Responsibility (CR) Magazine analizează și urmărește cele mai bune practici și tendințe de CSR, revista oferind o distincție companiei Xerox pentru activitatea desfășurată în acest domeniu. Programele Xerox includ protecția mediului înconjurător, promovarea unui mediu de lucru divers și tolerant și construirea unor comunități sigure și sustenabile, unde angajații și clienții lucrează și trăiesc.

În cadrul clasamentului, CR Magazine ia în calcul șapte aspecte diferite: mediul înconjurător, schimbările climatice, relațiile cu angajații, drepturile omului, guvernanța corporativă, performanțele financiare, filantropia și sprijinul acordat comunităților. Conform revistei, companiile incluse în listă „își respectă angajamentul pe care și l-au luat de a-și desfășura activitatea într-un mod transparent și responsabil, în cadrul unor industrii extrem de competitive.”

Programele Xerox de responsabilitate socială corporativă includ:

  • Xerox Green World Alliance: Un proiect prin care se reciclează anual aproximativ 2,5 milioane de cartușe și recipiente de toner. În ultimii 20 de ani, programul a împiedicat deversarea a peste 65 milioane de kg de deșeuri.
  • Participarea la Electronic Industry Citizenship Coalition (EEIC), un proiect de monitorizare a activității, sănătății și siguranței la locul de muncă, bazat pe o serie de standarde.
  • Xerox Philanthropy: Programe axate pe voluntariat, în rândul angajaților Xerox, în cadrul comunităților, pentru diverse cauze, cum ar fi creșterea numărului de femei și minorități în domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică).