Alchimie digitală: noua presă de producție de la Xerox transformă imprimarea cu ajutorul culorilor în nuanțe irizate și metalice

Xerox, compania care a inventat copiatorul, imprimarea cu tehnologie laser și imprimarea la cerere, anunță încă o premieră în industria imprimării – o presă color de mare viteză, cu șase stații, care combină imprimarea în patru culori cu până la două tonere speciale, dintr-o singură trecere. Presa de producție Xerox Iridesse™ este singura presă digitală care poate imprima folosind toner în nuanțe metalizate de auriu sau argintiu, CMYK și toner transparent sau alb dintr-o singură trecere, oferindu-le furnizorilor de servicii de imprimare un avantaj uriaș pe piața competitivă a imprimării digitale de producție.

„Iridesse poate face lucruri pe care nicio altă presă de producție digitală nu le poate produce, dar ceea ce poate face pentru clienții noștri este cel mai important”, a declarat Ragni Mehta, vicepreședinte și general manager, Cut Sheet Business, Xerox. „Am creat această presă pentru a putea adăuga efecte speciale digitale la costuri accesibile și în cadrul unor fluxuri de lucru simplificate, astfel încât clienții noștri să poată profita de oportunitățile pe care le oferă piața și să își dezvolte business-ul”.

Iridesse elimină nevoia folosirii mai multor prese și procese, care sunt necesare în mod obișnuit pentru adăugarea de efecte de imprimare, sporind capacitatea de producție și profitul clienților. Conform Keypoint Intelligence-InfoTrends, adăugarea de efecte speciale digitale poate avea ca rezultat o amortizare rapidă a investiției inițiale, deoarece marjele de profit ale furnizorilor de servicii de imprimare se pot situa între 50-400%1.

„Capacitatea de producție și funcțiile oferite de Iridesse – printre care se numără imprimarea dintr-o singură trecere, automatizarea fluxurilor de lucru pentru adăugarea efectelor metalice și lăcuite, precum și tehnologia de control al calității – reprezintă un factor important de diferențiere pentru Xerox și un avantaj competitiv pentru furnizorii de servicii de imprimare”, explică Ron Gilboa, directorul grupului Technology Technology, Keypoint Intelligence-InfoTrends.

Mulțumită celor două stații inline pentru toner special, clienții pot crea aplicații originale cu spot colors, efecte în degradé cu tonere metalice sau mixte, precum și alte efecte speciale. Tonerele metalice în nuanțe de auriu și argintiu pot fi folosite individual sau stratificate, sub sau peste suprafețele imprimate CMYK pentru a crea palete unice în culori irizate. De asemenea, se poate adăuga un strat de toner pentru oferi imprimării un plus de textură.

Niciun designer? Nicio problemă

Fluxurile de lucru încorporate în Xerox FreeFlow® Core le permit furnizorilor de servicii de imprimare să pregătească în mod automat textele și graficele dorite pentru imprimarea cu toner metalic, fără a fi nevoie de editarea fișierelor sursă. Simplu și rapid, fără a fi nevoie de intervenția unui designer grafic.

Presa Xerox Iridesse poate imprima la viteze de până la 120 de pagini pe minut, pe media cu grosimi de 52 – 400 gsm. Funcțiile presei mai includ:

  • Procesul care folosește tonerul High Definition Emulsion Aggregate (HD EA) oferă o dimensiune optimă a particulelor, cu aspect mat, în nuanțe omogene și detalii fine.
  • Serverul de imprimare Xerox EX-P 6 by Fiery® le permite clienților să creeze fluxuri de lucru personalizate pentru aplicații metalice cu ajutorul funcțiilor avansate de RIP și al instrumentelor pentru managementul culorii.
  • Este disponibilă o gamă largă de opțiuni de finisare, printre care se numără noul Xerox Crease Trimmer și modulele Xerox Production Ready Booklet Maker Finisher și Xerox SquareFold Trimmer.

Disponibilitate

Presa de producție Iridesse va putea fi comandată începând cu 9 mai 2018. Vă rugăm să verficați disponibilitatea presei în regiunea dumneavoastră cu un reprezentant Xerox.

 

1 Keypoint Intelligence-InfoTrends, “Dincolo de CMYK: Folosirea efectelor speciale în imprimarea digitală,” 2016