Xerox pariază pe tehnologia inkjet și lansează presa de producție Baltoro HF

Xerox lansează o nou presă în portofoliul său de echipamente de imprimare de producție: Xerox Baltoro™ HF Inkjet. Aceasta este o presă cu alimentare din coală care folosește tehnologia inkjet High Fusion și le permite clienților să imprime volume mari pentru aplicatii din mediul tranzacțional, carti, manuale  și cataloage – toate folosind o singură mașină, la o calitate incredibilă a imaginii și la un nivel superior al productivității. Baltoro HF este prima presă din oferta Xerox care folosește produse exclusiv dezvoltate de Xerox, de la capetele de imprimare si pana la cerneala.

„Am construit modelul Baltoro HF folosind cele mai bune tehnologii de la modelele iGen® și Trivor High Fusion. Rezultatul este o platformă extraordinară, care servește piața imprimării comerciale și permite o producție de înaltă calitate cu rezultate și costuri similare tiparului offset, ” a declarat Tracey Koziol, vicepreședinte Global Offerings, Xerox. „Am proiectat și produs Baltoro HF de la cadru la motor, pentru a putea apoi dezvolta în continuare platforma într-un ritm cât mai rapid.”

Inovația este  chintesenta echipamentului Baltoro HF, acesta fiind prima presă din clasa entry-level care utilizează inteligența automatizată pentru a optimiza și gestiona calitatea imaginii, precum și pentru a se auto-corecta în timp real.  Cerneala High Fusion si capetele de imprimare Xerox seria W permit utilizatorilor imprimarea la rezolutie 1200×1200 dpi pe hartie normala si hartie tratata pentru inkjet, fără a fi nevoie de tratarea specială cu soluții de cretare (coating) sau straturi suplimentare. Astfel, Xerox Baltoro HF poate reduce costurile de instalare si productie prin dimensiunile compacte ale echipamentului, consumul redus de energie și costul mic al imprimarii.

Pentru optimizarea productiei, Xerox FreeFlow® Core automatizează sarcinile de pregătire a imprimării consumatoare de timp, iar serverul Xerox FreeFlow Print le permite clienților să adauge noi job-uri de imprimare chiar și în timp ce echipamentul produce alte lucrari.